Ouderraad

Wie zijn we?   

 De ouderraad van VBS de Stapsteen te Veldegem verenigt alle ouders die via een leerling bij de school zijn aangesloten. Wij hebben de bedoeling om via het organiseren van activiteiten voor de kinderen en de ouders de school te ondersteunen. Via onze afgevaardigden van de ouderraad laten we ook onze stem horen in de schoolraad.   

     

Wat doen we?   Als ouderraad proberen wij de school te ondersteunen door hen te helpen bij activiteiten, maar ook door materiaal aan te kopen voor op de speelplaats of in de klas. Zo sponsoren wij het zwemmen van de 3de kleuterklas. Verder zorgen wij ook voor de foto’s tijdens de 1ste Communie en het Vormsel en bezorgen wij de Zesdejaars een tof afscheidscadeau.


Werkgroepen 

De ouderraad heeft enkele werkgroepen die bepaalde activiteiten organiseren waaronder volgende werkgroepen:


Verkeer 

Samen met de school en gemeente bekijken we hoe we een verkeersveilige schoolomgeving kunnen bekomen. Zoals de uitbreiding van de fietsstraten.  De fluohesjes worden alvast door de ouderraad geschonken aan de leerlingen.   


Knutselen

 Voor de leerlingen van het 1ste ljr t.e.m. het 6de ljr organiseren wij een leuke knutselavond.  


Boekenbeurs 

In maart organiseren wij samen met de school een boekenbeurs en zijn er tal van activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand om de leerlingen en kleuters de leesmicrobe te bezorgen.   


Wij hebben altijd helpende handen of frisse ideeën nodig.   Spreek ons gerust aan of mail naar oudervereniging.vbsdestapsteen@gmail.com