Rijen


Voor de veiligheid van onze kinderen worden alle kinderen ofwel opgehaald door een ouder, ofwel gaan zij mee met de rij.  


Algemene afspraken: 

Kinderen worden steeds opgehaald door een volwassene.

Wie met een rij naar huis gaat heeft hiervan een schriftelijke toestemming in de agenda (sticker). 

Alle kinderen in de rij dragen verplicht een fluohesje.
Wie fietst graag ook een fietshelm. Kinderen worden steeds opgehaald door een volwassene.   

Na 16u10 ophalen in opvang.Kinderen die met de rij naar huis gaan, hebben hiervan een schriftelijke toestemming in het schriftje/de agenda.  

Let op: een kleuter kan enkel met de rij naar huis, als die vergezeld wordt door een oudere broer/zus van de steen.     


De steenrij stapt met de kinderen van stap naar steen.
De kinderen worden overgestoken aan de Koningin Astridstraat en Rembertstraat.
Kinderen van L1 die naar de studie gaan, gaan mee met deze rij. 


De rij Kloosterstraat stapt met de kinderen langs de Kloosterstraat.  Kinderen kunnen oversteken op beide zebrapaden ter hoogte van crèche Tsjoek-Tsjoek. 


Met de fiets? Je kind kan ook met de fiets aansluiten in deze rijen, achter alle voetgangers.
En met de step/skateboard? Een kind met de step wordt gezien als een voetganger en mag ook aansluiten in deze rijen. Kinderen met de fiets/step/skateboard/... gaan stappend mee met de rij. Kinderen gaan van de speelplaats automatisch naar de opvang.  

Vanaf 16u10 kunnen zij aan de deur van de opvang opgehaald worden. 
Kinderen mogen de school enkel verlaten met een volwassene.  Alle anderen gaan met een rij naar huis of naar de studie.   


Afhalen kan aan het zwarte hek en de fietsenstalling.
Kinderen die langs de fietsenstalling naar buiten komen, worden ook overgestoken aan de Lokaalstraat
De kinderen kunnen enkel naar huis onder begeleiding van een volwasseneKinderen die met de rij naar huis gaan, hebben hiervan een notitie in de agenda. 


De staprij / rij Kloosterstraat vertrekt in de Steen aan de houten poort. Een eerste keer oversteken gebeurt aan het zebrapad bij de glasbokaal. Ze begeleidt de kinderen verder tot aan de stap die daar worden opgehaald. De kinderen die langs de Kloosterstraat naar huis gaan, kunnen oversteken op beide zebrapaden ter hoogte van crèche Tsjoek-Tsjoek.


De rij Rembertstraat vertrekt in de Steen aan het zwarte hek. Ze begeleidt de kinderen bij het oversteken aan het Kruispunt Koningin Astridstraat en Rembertstraat.    


 De rij Lokaalstraat vertrekt in de Steen aan de houten poort. Ze begeleidt de kinderen bij het oversteken aan de Lokaalstraat. Fietsende kinderen worden verder overgestoken bij de Corneliusstraat en Lane. 


Met de fiets? Je kind kan ook met de fiets aansluiten in deze rijen, achter alle voetgangers.
En met de step/skateboard? Een kind met de step wordt gezien als een voetganger en mag ook aansluiten in deze rijen. Kinderen met de fiets/step/skateboard/... gaan stappend mee met de rij. De kinderen die naar de studie gaan blijven in de steen tot de studie begint. Om 17u15 worden deze kinderen begeleid tot bij de opvang.